60' Afewerki>Matte
65' Jeppe>Friman
70' Oscander>Simon
72' Stefan>Patrik

Möte med nykomlingen Järnbrott som förra säsongen stod för en suverän säsong och vann sin serie överlägset. Frölunda och Ruddalen bjöd på fina förutsättningar; 12 grader i luften och en bra konstgräsmatta. Lägg där till ett riktigt vinsthungrigt bortalag och du har en bra kombination.
Laget för dagen:
Björn
Jacke-Per E-Friman
Oscander-Rasmus-Matte-Fhager-Spargren
Patrik-Stefan
Bänk:Jeppe, Tobbe, Max, Afewerki, Simon

Vi börjat matchen urstarkt. Trygga med bollen, rör oss bra och värderar rätt.
Vi kommer till inlägg, hittar genomskärare och kombinationer centralt och målet hänger i luften. Precis som det brukar se ut just efter tio minuters fin fotboll och inget mål blir vi ängsliga och börjar göra mindre misstag. Järnbrott tillåts flytta upp spelet och skapar ett par fasta där Björn är säkerheten själv och plockar ner allt. Utöver de fasta och något skott från några meter utanför straffområdet hotar inte Järnbrott nämnvärt.
Efter några minuters förbättrat och återfunnet spel får vi efter ett fint anfall på vänsterkanten hörna. Mattes hörna är bra men målvakten först och kan stöta ut men inte bättre än att utstötningen går direkt till Fhager som med en högervolley sätter bollen ribba in!
Efter målet känns Järnbrott nedslagna och vi vill utnyttja detta. Hög press, löpvillighet och hunger ska ge utdelning.
Matchuret visar 35+- när vi vaskar fram ett inläggsläge från vänster, Järnbrottspelare först på bollen med Fhager är återigen på rätt plats och kan denna gång med vänstern, på nytt på volley, sätta 2-0! Sista tio av första sänker vi tempot och försöker vila och prioritera. Patrik skjuter i gaveln, Max och Spargren kommer till flera fina inlägg och Rasmus gör en utflykt eller två.

I halvlek ligger trycket på bibehållen fokus. Gör vi jobbet för varandra i 45 minuter till vinner vi detta. Järnbrott snäppar upp sig något och äger mer boll på vår planhalva men vi ligger allt som oftast rätt i våra försvarsställningar. Tio minuter in i andra kan Matte jobba tillbaka bollen (vilken gång i ordningen låter jag vara osagt), passa Patrik som med en perfekt avvägd passning friställer Simon som kyligt sätter bollen till vänster om utrusande målvakt.
Ytterligare några byten och vi känns inte riktigt lika självsäkra, kommer fel in i situationerna och Järnbrott som måste göra något flyttar upp mer spelare. De skapar avsevärt fler och bättre chanser men närmare än en undanrensning på mållinjen på efterspelet av en frispark kommer inte Järnbrott. Sista tio är en ända lång chanskavalkad från vår sida med flera riktigt fina omställningar. Oscander missar nästan öppet mål på fint inlägg från Jeppe (dock avvinkad), Jacke missar nästan öppet mål på halvvolley från tio meter och Jeppe blir felaktigt avvinkad efter en högklassig nick som letat sig in vid målvaktens högra stolpe.
Stor glädje i orangea lägret när domaren blåser av. Idag gör vi en väldigt bra match med reservation för att vi kan mer. Några pizzor fattigare (vid vinst med 3 mål står jag för pizza) tar vi nu helg och laddar för mötet mot Tynnered hemma nu på torsdag 16/5, matchstart 19:45.